Tarkoitukseni oli kirjoittaa vihdoin Muradiyen putouksista ja laittaa blogiin lisää kuvia. Mutta Kurdistanista tulevat uutiset ovat niin masentavia, että se ei nyt oikein innosta. BBC:n nettisivun mukaan kuolleiden määrä Kaakkois-Turkin mellakoissa on noussut kuuteen. BBC:n mukaan mellakoissa on loukkaantunut 250 ihmistä, joista yli puolet on poliiseja.

Kurdish infon turkinkielisillä nettisivuilla kerrotaan sen jälkeen vielä yhdestä kuolleesta Diyarbakirissa. Istanbulissa (Fatih Ilçesi Kocamustafapasan kaupunginosassa) on räjähtänyt tänään pommi, ensitietojen mukaan räjähdyksessä kuoli yksi ihminen. Batmanissa sotilaat tekivät kotietsintöjä niin rajuin ottein, että kolmevuotias lapsi kuoli tänään. Turkissa poliiseilla ja santarmeilla on kovat otteet kun he tekevät kotietsintöjä, viime syksynä Vanissa niissä kuoli kolme ihmistä.

Nämä mellakat alkoivat siitä, että viime viikonloppuna neljätoista HPG:n (PKK:n) sissiä kuoli Musin lähellä. HPG syyttää armeijaa kemiallisten aseiden käytöstä. Ihmiset ovat raivoissaan kun he menevät sissien hautajaisiin.

BBC:n uutinen löytyy tästä:

http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4860154.stm

Löysin sähköpostiini tallettamiani muistoja naistenpäivän vietosta Vanista. Turkissa en muistanut laittaa näitä blogiini, mutta tässä tulee:

57969.jpg

NAISTENPÄIVÄN MUISTOJA VANISTA

Pääkadulla on panssarivaunuja ja poliisiautojen lisäksi useita linja-autoja, jotka ovat täynnä poliiseja. Juhla järjestetään ulkona, alue on aidattu ja jokaisen sisäänkäynnin luona on panssaroituja ajoneuvoja. Poliisit tekevät kaikille juhlaan osallistujille ruumiintarkastuksen ja kaikki laukussa olevat tavarat tutkitaan. Naisten tarkastuksen tekivat naispoliisit verhoilla suljetussa tilassa. Poliisit ovat tuoneet runsaasti aitoja ym.

Ymparöivien talojen katoilla on poliiseja, toisilla on kiväärit ja toisilla kamerat. Poliisien kuvaajat ovat valmistautuneet hyvin, he ovat vieneet katoille omat tuolit, juhlahan kestää monta tuntia. Välilla musiikin kuuntelua häiritsee helikopterin melu. Kun juhla päättyy ja noin kolme tuhatta ihmista lähtee poistumaan alueelta, heidän rinnallaan jalkakäytävällä kävelee poliiseja, joilla on toisessa kädessä konekivääri ja toisessa kädessä mellakkakilpi. Suurin osa naistenpäivän juhlan osallistujista on tietenkin naisia, ja monet heistä ovat iäkkäitä.