Sain juuri luettua Eva Dahlgrenin kirjan "Kuinka lähestyä puuta". Siinä hän kertoo luovan työn vaikeudesta - ja nautinnosta. Suosittelen tätä jokaiselle, joka on itse painiskellut samanlaisten asioiden kanssa.

Luen parhaillaan Julia Cameronin "Tie luovuuteen" -kirjaa. Vielä hitaammin kuin hän kehottaa etenemään kirjassa, vaikka yleensä ahmin minkä tahansa kirjan niin etten voi sulkea sitä ennen kuin laitan takakannen kiinni.

Eva Dahlgren ei mainitse lukeneensa Cameronin kirjoja, mutta monissa asioissa hän tekee vaistomaisesti tavalla mitä Cameron pitää hyvänä. Yksinoloa ja joutilasta aikaa, se on välttämätön kasvualusta uusille ideoille.

Laulujen sanoittaminen, säveltämisestä nyt puhumattakaan, on näköjään paljon vaikeampaa kuin lehtijuttujen ja matkakirjojen kirjoittaminen. Olisin varmaan luovuttanut aikoja sitten jos Turkin tilannetta analysoivan jutun kirjoittaminen olisi yhtä vaikeaa runon kirjoittaminen sävellettäväksi. Mutta viimeistelyn vastenmielisyydestä voisin kyllä kirjoittaa kirjan.