Tänään ilmestyneessä Voimassa on viime matkalla tekemäni asianajaja Murat Timurin haastattelu, joka löytyy tästä:

http://www.voima.fi/content/view/full/1618?PHPSESSID=bb91220e9d87cd10594af792cf2e2b89

Murat on paitsi hyvä asianajaja, myös hyvä tekemään ruokaa. Tässä hänen tekemiään täytettyjä paprikoita

59413.jpg

Tässä pöytäliinana on se mitä Turkissa yleensä käytetään, eli sanomalehti - silloin kun syödään pöydän ääressä, ainakin minun tuttavapiirissäni syödään yleensä lattialla.

Keväällä ilmestyvässä kirjassani kerron matkasta, jonka tein Muratin kanssa Cukurcaan. Olin kaupungissa valitettavasti vain kymmenen minuuttia ja sekin aika kului poliisien kanssa jutellessa. Ensin he aikoivat pidättää minut, koska olin laittomasti maassa (passissani ei ollut Turkin viranomaisten myöntämää viisumia). Sitten he käskivät minun häipyä kaupungista, koska Euroopan Unionin vakoilijat eivät saa tulla sinne.

Cukurca on pieni kaupunki parin kilometrin päässä Irakin rajasta Hakkarista Sirnakiin johtavan tien varrella.

Myös toinen matkalla kirjoittamani juttu ilmestyi pari päivää sitten. Socius-lehdessä kerrotaan, että "Turkissa köyhistä ihmisistä tuli kasvissyöjiä". Aiheena on lintuinfluenssa. Socius on sosiaali- ja terveysministeriön lehti. Tätä juttua ei ole netissä.

Turkissa mielenosoitukset ovat jatkuneet. Veikkaan, että ne jatkuvat myös lähipäivinä, sillä sissien hautajaisia on tulossa lisää. Torstaina (30.3.) Cudi-vuorilla kuoli neljä sissiä. HPG (PKK) ilmoittaa, että samassa taistelussa kuoli 17 Turkin armeijan sotilasta. Tässä luvussa saattaa olla liioittelua, kuten niissä usein on puolin ja toisin. Mutta kaatuneiden sissien määrä pitää varmasti paikkansa, koska HPG ilmoittaa heidän nimensä (kolme heistä on naisia).

Tilanne on todella huolestuttava. Viime päiväiset mellakat ovat alkaneet sissien hautajaisista. Nyt Turkin armeijassa mietitään miten nämä mellakat estetään. Ratkaisuna nähdään kaatuneiden sissien ruumiiden polttaminen sen sijaan, että heidät luovutettaisiin Turkin lakien mukaan omaisille haudattavaksi. Luulevatko kenraalit tosiaan, että ihmiset, jotka ovat oppineet purkamaan raivoaan kaduilla, hyväksyisivät tämän ja istuisivat rauhallisina kotona?

Eikö loogisin tapa olisi se, että ei tulisi lisää haudattavia sissejä? Eli nyt on aselevon paikka, ennen kuin tilanne ajautuu täysimittaiseen sotaan joka ei ole kenenkään hallinnassa.

Turkkilaisissa tiedotusvälineissä pohditaan myös sitä, julistetaanko Kaakkois-Turkkiin jälleen poikkeustila. Todella pelottava ajatus!