Eräs tuttavani kyseli Turkin kurdialueelle matkustamisen perustietoja. Laitan tähän vastaukseni myös muita kiinnostuneita varten:
 
Katsoin netistä mitä lentoliput maksavat ensi syyskuussa. Turkin lentoyhtiön THY:n lippu Helsinki-Istanbul maksaa vain 257 euroa, jos sen varaa jo nyt. THY lentää pari kertaa viikossa Helsingistä Istanbuliin, joten Helsingissä on varmaan myös THY:n toimisto, ainakin lentoasemalla. Lippuja voi ostaa myös netistä luottokortilla. THY:n sivulta voi katsoa myös Turkin sisäisiä lentoja, katsoin sekä Istanbul-Van että Istanbul-Kars. Ne olikin yllättäen aika täynnä jo, halvimpia lippuja ei ollut jäljellä. Syyskuu on alueella matkailukautta, silloin sää ei ole enää liian kuuma.
 
Lisätietoja: http://www.thy.com
 
THY:n lennoissa on se ongelma, että niissä joutuu yöpymään Istanbulissa kumpaankiin suuntaan mennessä. Myös muilla lentoyhtiöillä (KLM ja Malev ovat halvimpia) joutuu yöpymään Istanbulissa ainakin menomatkalla. THY:lla ei nimittäin ole Istanbulista Vaniin ja Karsiin kuin aamulento, ja siihen ei ehdi Euroopasta tulevilla lennoilla (paitsi Malevin yölennolla, odotusaika Istanbulin kentällä 8 tuntia). Turkissa on myös muita lentoyhtiöitä kuin THY, mutta tiedän, että niidenkin lennot Karsiin ja Vaniin ovat aamulentoja.
\n
 
\n
Jos haluat vertailla muiden lentoyhtiöiden aikatauluja ja hintoja, niin lähetän sinulle niiden nettiosoitteet. ne näkee myös kirjastani, joka ilmestyy kesä-heinäkuun vaihteessa.
\n
 
\n
Istanbulissa yöpyminen paitsi vähentää perillä oloaikaa, tarkoittaa myös matkustamista lentokentältä keskustaan ja takaisin. kaupunki on ruuhkainen, lentoasemalta on keskustaan 15 km,mutta siihen on varattava runsaasti aikaa, eli lähtö on tosi aikaisin kun esim. Karsin lento lähtee noin kello 8. No, aamukuudelta Istanbulissakaan ei ole ruuhkaa.\n
\n
 
\n
Katsoin ebookersilla ( http://www.ebookers.com ) Istanbulin hotelleja. Useimmat hotellit sijaitsevat Sultanahmetissa. Se on turistialuetta, lähellä on Topkapi ja Sininen Moskeija (lue tarkempia tietoja blogistani kesäkuun alusta: \nhttp://kurdistan.vuodatus.net ) ongelma on se, että lentokenttäbussin pysäkille on matkaa useita kilometrejä. on siis mentävä kumpaankin suuntaan taksilla, joka maksaa noin 20 euroa/suunta. hinta on kohtuullinen, jos on useampi matkustaja. helpompaa on jos hotelli sijaitsee: Taksim (kävelymatka lentokenttäbussin pysäkiltä) tai Beyoglu (lyhyt taksimatka lentokenttäbussin pysäkiltä). lentokenttäbussi maksaa noin 5 euroa ja lähtee puolen tunnin välein sekä lentoasemalta että Taksimilta. sitä on sekä halvempi käyttää kuin taksia, että bussikuskin kanssa on myös helpompi asioida kuin taksikuskien kanssa.\n
\n
 
\n
Liikkuminen kurdikaupungeissa:
\n
 
\n
jos ryhmä on pieni, voimme käyttää paikallisbusseja. mutta jos meitä on yli kymmenen ihmistä, on otettava tilaus(pikku)bussi ainakin silloin kun mennään toiseen kaupunkiin, muuten kukaan muu matkustaja ei mahdu kyytiin. esimerkiksi Vanista Dogubayazitiin liikennöi vain pikkubusseja. Jos meitä on isompi ryhmä, voimme Vanissa liikkua paikallisbusseilla, jos emme mahdu samaan bussiin, osa tulee seuraavalla. Dogubayazit on niin pieni kaupunki että siellä voi kävellä joka paikkaan.\n",1] ); //-->
 
Kaakkois-Turkkiin lentää Istanbulista myös muita lentoyhtiöitä kuin THY. Niiden nettiosoitteet näkee kirjastani, joka ilmestyy kesä-heinäkuun vaihteessa. Diyarbakiriin on myös iltalentoja.
 
Istanbulissa yöpyminen paitsi vähentää perillä oloaikaa, tarkoittaa myös matkustamista lentokentältä keskustaan ja takaisin. Kaupunki on ruuhkainen, lentoasemalta on keskustaan 15 km, mutta siihen on varattava runsaasti aikaa, eli lähtö on tosi aikaisin kun esim. Karsin lento lähtee noin kello 8. No, aamukuudelta Istanbulissakaan ei ole ruuhkaa.
 
Katsoin ebookersilla ( http://www.ebookers.com ) Istanbulin hotelleja ja hostelleja. Useimmat niistä sijaitsevat Sultanahmetissa. Se on turistialuetta, lähellä on Topkapi ja Sininen Moskeija (lue tarkempia tietoja blogistani kesäkuun alusta. Ongelma on se, että lentokenttäbussin pysäkille on matkaa useita kilometrejä. On siis mentävä kumpaankin suuntaan taksilla, joka maksaa noin 20 euroa/suunta. Hinta on kohtuullinen, jos on useampi matkustaja. Helpompaa on, jos hotelli sijaitsee keskustassa: Taksim (kävelymatka lentokenttäbussin pysäkiltä) tai Beyoglu (lyhyt taksimatka lentokenttäbussin pysäkiltä). Lentokenttäbussi maksaa noin 5 euroa ja lähtee puolen tunnin välein sekä lentoasemalta että Taksimilta. Se on halvempi kuin taksi ja bussikuskin kanssa on helpompi asioida kuin taksikuskien kanssa.