GRÖNLANTI JÄRISEE –

Tsunamivaarasta voi tulla todellinen 20 vuoden sisällä.

Allekirjoita vetoomus ydinvoimaloiden suojaamiseksi tsunameilta!

Al Goren mukaan 5 Richterin maanjäristysten määrä Grönlannissa on nelinkertaistunut vaikka jäätä on toistaiseksi sulanut vasta hyvin vähän. Jos mannerjäästä sulaa esimerkiksi tuhat kertaa suurempi osa, tai jos sulamisen nopeus kiihtyy, tuloksena on väistämättä paljon suurempia maanjäristyksiä ja ne aiheuttavat Atlantille isoja tsunameja. Mikäli Atlantin rannikoille rakennettuja ydinvoimaloita ei tätä ennen ole suojattu tsunameilta, seurauksena voi olla tuhansia Tshernobylin onnettomuuksia vastaava radioaktiivinen päästö Euroopan tiheimmin asutuille alueille.

Allekirjoita oheinen, suomalaisille europarlamentaarikoille suunnattu verkkovetoomus osoitteessa www.hyokyaalto.org. Vetoomus luovutetaan loka-marraskuun vaihteessa. Kampanjan järjestävät Ympäristö ja Kehitys, Maan ystävät, Suomen Luonnosuojeluliitto, Crash ja Voima Kustannus.

Levitä vetoomusta edelleen, laita siitä vinkki omille sähköpostilistoillesi!

Vetoomuksen teksti:

Euroopan parlamentin suomalaisille jäsenille,

Valtamerten rannikoille rakennettujen ydinvoimaloiden jäähdytysjärjestelmien putket ja voimanlähteet olisi tärkeää suojata nykyistä paremmin erikokoisia tsunameja vastaan. Monet erilaiset luonnonilmiöt ovat synnyttäneet ja tulevat jatkossakin synnyttämään suuria tsunameja myös Pohjois-Atlantilla. Pahimmassa tapauksessa rannoille iskevä tsunami voisi aiheuttaa vakavia onnettomuuksia lukuisissa eri ydinvoimaloissa yhtä aikaa, ja surmata näin hyvin suuren määrän ihmisiä. Matalalle valtamerten rannoille ei saisi enää rakentaa uusia ydinvoimaloita. Toivomme, että ottaisitte asian esille omassa ryhmässänne Euroopan parlamentissa.

Kunnioittavasti,