296956.jpg

Kurdipuolue DTP:n johtaja Ahmet Türk on vaalikiertueella Kaakkois-Turkissa. Täällähän järjestetään  parlamentti- ja presidentin vaalit ensi marraskuussa.

Lähdin Dogubayazitiin seuraamaan vaalitilaisuutta. Matkustin Van-Bostanicin pormestarin Gulcihan Simsekin kyydissa. Matka-aika oli minulle ennätys välille Van - Dogubayazit, aikaa kului tunti ja 35 minuuttia. Matkaa on 175 km.

Autonkuljettaja ajoi lujaa, suorilla nopeus oli 150 km/h. Tiesulkujen läpi hurautimme pysähtymättä, sillä  pormestarin virka-autossa on valtion rekisterikilvet. Gulcihan ja minä istuimme auton takapenkilla kuin kaksi kuningatarta.

____

Ne suomalaiset lukijat, jotka eivät ole käyneet Turkissa, eivät luultavasti voi kuvitella miten suuren työn takana muutaman rivin saaminen blogiin on. Kirjoitan juttua jo neljännellä koneella. Ensimmäisellä ei saanut siirrettyä kuvaa kuvakategoriaan, toisella sain kuvan sinne mutta en tähän blogiin. Siinä koneessa oli turkkilainen näppäimistö. Sitten tuli sähkökatko ja tulin tänne toiselle puolelle kaupunkia.  Olen kopioinut ä-kirjaimen YLEn nettisivulta.

____

Dogubayazitissa oli aurinkoinen mutta kylmä sää. Tässä on kuva Ahmet Türkin vaalitilaisuudesta kaupungintalon edessä olevalta aukiolta. Väkeä oli niin paljon kuin sinne mahtuu ja tunnelma korkealla.

Yritin ottaa kuvan Ararat-vuoresta, mutta sää oli jotenkin sumuinen eýkä vuori näyttänyt kuvissa juuri miltään vaikka se paikan päällä katsottuna näytti todella upealta.