296949.jpg

Matkaoppaassani ei ole esitelty Malazgirtia, mutta suosittelen Malazgirtin linnaan tutustumista, jos liikutte täällä päin. Malazgirtissa on muutenkin mukavaa pikkukaupungin charmia, sillä siellä on vain 30 000 asukasta. Kadut ovat siistit ja taivas hohtavan turkoosi.

Malazgirtin linna on selzukkien ajalta vuodelta 1070 ja linnan muurien pituus on kolme kilometriä, joista kaikki ei ole kuitenkaan säilynyt. Muurin raunioita on siellä täällä uusien rakennusten keskellä. Linnan vieressä olevalle alueelle on rakennettu puisto, jossa on myös suuri leikkipuisto. Tämän on saanut aikaan DTP:tä edustava pormestari M. Tahir Kahramaner. Ennen sitä muurien sisällä oli kaatopaikka, sillä Turkissa ei arvosteta historiaa. Varsinkaan silloin kun se on muuta kuin osmanien historiaa. 

Malazkirtiin pääsee bussilla Musista. Vanista sinne pääsee matkustamalla bussilla Patnokseen ja sieltä dolmusilla Malazgirtiin.

Malazkirtissa on kolmen tähden hotelli, jonka huoneet olivat mukavan lämpimiä. Yhden hengen huone maksaa 30 YTL (15 euroa) ja kahden hengen huone 50 YTL (25 euroa), huoneissa on parveke.

Hotel Malazgirt, Atatürk Cad. 1, puh. 90 - 436 - 511 42 56.