Olen ollut reilun viikon Turkissa, vasta nyt ehdin kirjoittaa tapahtumista blogiin. Yritin laittaa tähän kuviakin, mutta niitä tämä hidas kone ei suostu siirtämään.

Tilanne täällä on nyt aika jännittynyt, koska PKK:n julistama yksipuolinen aselepo on murtunut noin kuukausi sitten. Turkki ei nimittäin halua neuvotella PKK:n kanssa, kuten puolustusministeri Mehmet Vecdi Gönül totesi haastattelussa marraskuun Voimassa.

Täällä on taisteluja melkein päivittäin, eilen niissä kuoli Licessa Diyarbakirin lähellä kurdilähteiden mukaan kaksitoista turkkilaista sotilasta. Turkkilaisten antamia lukuja en ole vielä nähnyt. Luvuissa tuppaa olemaan suuria eroja sen mukaan mitä lähdettä käyttää.

Koska olen sairastunut lievää vakavampaan työuupumukseen (josta olen jo toipunut), yritän lääkärin ohjeiden mukaisesti tehdä täällä myös mukavia asioita. Näin eräällä ystävälläni upean laukun ja menin basaariin ostamaan samanlaisen. Siinä on kauri-simpukoita ja upeita kirjailuja. Laukku on kuulemma turkmenistanilainen, mutta niitä ei ole jäljellä. Myyjä tarttui kännykkäänsä ja tilasi Iranista samanlaisen laukun minulle, sen pitäisi tulla neljän päivän kuluttua.

Joten odottelen nyt laukkua ja kirjoitan siitä ja muista asioista kunhan ehdin. Laitan muutaman kuvankin jos löydän sellaisen tietokoneen, jossa kuvien siirtäminen blogiin onnistuu.