Kosmopolis numero 3/2006 on juuri ilmestynyt. Siinä on minun artikkelini "Turkin EU-jäsenyysneuvottelut kurdien kannalta", jonka pituus on 19 sivua.

Kirjoitin aiemmin, että tämä Kosmopoliksen numero on Turkki-teemanumero, mutta se onkin EU-teemanumero. Lehdessä on tämän lisäksi toinenkin Turkkia käsittelevä juttu, Zeki Kütükin "Turkin pitkä ja kivinen tie Euroopan unioniin" (13 sivua).

Kütük toteaa artikkelissaan mm:

T'ähän asti suurelta osin Turkin omat heikkoudet tai toimet ovat olleet esteenä sen täysjäsenyydelle. Toisin sanoen EU:ssa on odotettu, "milloin" ja "miten" Turkki selviytyy kotitehtävistään. Kuitenkin Turkin viime aikoina suorittamat uudistukset herättävät toiveita EU-kelpoisesta Turkista niin EU:ssa kuin Turkissakin. Niin kauan kuin nykyinen suunta jatkuu samanlaisena, on vain ajan kysymys, milloin Turkki kunniallisesti selviytyy kotitehtävistään kokonaan.

Lehti ilmestyi siis pari päivää sitten. Ainakin minulla oli mahdollisuus päivittää omaa artikkeliani vielä tammikuun loppupuolella.

Kosmopolis-lehden voi ostaa Akateemisesta kirjakaupasta, ja sitä voi lukea esimerkiksi valtiotieteellisen tiedekunnan kirjastossa, osoite Unioninkatu 35.