497124.jpg

En ole viime aikoina juuri kirjoittanut blogiini. Vanista kertovan kirjan kirjoittaminen on viimeistelyvaiheessa, joten aika on mennyt siihen.

Viime päivien tärkein tapahtuma on se, että Bostaniçin pormestari Gülcihan Simsek kävi Helsingissä. Hän on tässä kuvassa. Bostaniçi on pieni Vanin vieressä sijaitseva kunta, ikään kuin kurdilainen Sipoo tai Kangasala.

Gülcihanin haastattelu on keskiviikkona 4.4.07 ilmestyneessä Huvudstadsbladetissa. Siitä löytyy tietoja sekä Bostaniçista että DTP:n pormestareista. Heillähän on menossa rikosoikeudenkäynti. Syyttäjä vaatii kaikille 54 DTP:n pormestarille ja kahdelle muulle kurdipormestarille viidentoista vuoden vankeustuomiota terrorismin tukemisesta. He nimittäin lähettivät Tanskan pääministerille Anders Fogh Rasmussenille kirjeen, jossa he pyysivät, ettei Tanska sulkisi Roj-TV:tä. Näin siis sananvapausasiat Turkissa. Eikä siitä ole kuin muutama viikko kun Recep Tayyip Erdogan lupasi uudistaa artiklaa 301. Sen jälkeen asiasta ei ole kuulunutkaan mitään.... Cizren pormestari Aydin Budak vangittiin tällä viikolla toisen asian perusteella.

Olen lisännyt englanninkieliseen blogiini linkkejä kurdeista kertoviin nettisivuihin ja muihin kiinnostaviin sivuihin. En osaa lisätä linkkejä tähän blogiin eikä nyt ole aikaa opetella sitä. Joten kurdeista kiinnostuneiden kannattaa pistäytyä toisessa blogissani:

http://sahmaran.blogspot.com