Lupasin kirjoittaa lisää Turkin vaaleista. Tämän blogin sijasta kirjoitin kuitenkin Hesariin. Vieraskynäni julkaistiin tänään pääkirjoitussivulla (missä aikaisemmatkin vieraskynäni ovat olleet). Jutun otsikko on "Turkin uudella hallituksella edessään kivinen tie".

Blogissani käytiin maanantaina tasan sadalta koneelta, joten kommenttini vaaleista näyttivät kiinnostavan. Mutta vieraskynän kirjoittaminen vei koko illan - lähdin töistä asunnottomien sosiaalitoimistosta tuntia tavallista aikaisemmin ja kirjoitin juttua puoli kahteentoista asti. En jaksanut enää sen jälkeen kirjoittaa blogiin.

En saa tähän linkkiä juttuun, mutta Hesarin arkiston juttuja voinevat lukea nekin, jotka eivät ole tilanneet lehteä, maksamalla siitä jonkun tilausjärjestelmän kautta. Suomessa asuvat Kurdistan-blogin lukijat löytävät Hesarin tietysti kirjastosta, mikäli sitä ei satu olemaan kotona.

Mielenkiintoista nähdä mitä Turkissa tapahtuu seuraavaksi. Yhdestä asiasta olen ainakin varma: seuraavissa vaaleissa on lisää itsenäisiä ehdokkaita. Turkissa on puhuttu vuosikausia äänikynnyksen laskemisesta tai poistamisesta,. Mutta kun lakimuutos ei etene, ihmiset etsivät muita tapoja toimia. Näin kurdien kansannousu etenee muissakin asioissa. Veikkaan, että tässä asiassa myös turkkilaiset puolueet alkavat soveltaa hyväksi havaittua keinoa.