VAN - Newroz on vajaan viikon kuluttua ja newroz-juhlia on jo viikonloppuna. Semdinlin tilannetta ovat seuranneet uutistoimisto DIHAssa erityisesti toimittajat Erdogan Altan ja Siddiq Güler. Kaikki eivät ole pitäneet heidän jutuistaan, sillä he ovat saaneet niin paljon nimettömiä tappouhkauksia, että tekivät niistä rikosilmoituksen täällä Vanissa. Tein asiasta pienen jutun maaliskuun Voimaan, juttu löytyy tästä (se on viimeinen pienistä uutisista):

http://www.voima.fi/content/view/full/1572?PHPSESSID=2c690cc81cb3dfb97c2ba5ad628b85b3

No, eihän newrozin viettoa Semdinlissa voi jättää uutisoimatta, joten tänä aamuna Erdogan ja Siddiq lähtivät taas Semdinliin.

Vaikka Turkissa tuli viime vuoden toukokuussa voimaan uusi joukkotiedotusta säätelevä laki, jonka piti parantaa sananvapautta, niin tilanne ei näytä hyvältä. Lehtijuttujen kirjoittamisesta nostetut oikeudenkäynnit ovat vähentyneet, mutta toimittajien uhkailut ja pahoinpitelyt ovat lisääntyneet viimeksi kuluneen vuoden aikana. Turkki on edelleen toimittajille yksi maailman vaarallisimmista maista.

Minä olen päättänyt pysyä newroziin asti Vanissa, sillä olin juuri vilustunut. Tiet ovat myös aika surkeassa kunnossa. Täällä on ollut rankkasateita ja Hakkarin tie on ollut kaksi päivää suljettu maanvyöryjen takia.