Olen vihdoin internetin ääressä, kirjoitettavaa on niin paljon että tästä tulee vain luettelo tulevista kirjoituksista.... Ja tämänkin tallennan blogiini monta kertaa. Sähkö katkeilee koko ajan, on varmaan tulossa myrsky.

Olen nyt Zozanin, Vanin naisyhdistyksen puheenjohtajan, toimistossa. Hän on ammatiltaan tilintarkastaja. Kolme työntekijää huolehtii töistä sillä aikaa kun Zozan kiertää ympäri Vania puolustamassa naisten oikeuksia. Nyt he vaihtavat toimiston huonekalujen paikkoja. Zozanille tuli mieleen, että miltähän näyttäisi jos sohvan paikkaa vaihdetaan - ja sitähän alettiin kokeilla saman tien. Hyvältä näyttää! Vahinko että kamera ei ole mukana.

Zozanin sisko Ruken sai tyttövauvan pari päivää sitten. Vauvan nimi on Rojbin Hakkarin ensimmäisen naisasianajajan Rojbin Tuganin mukaan. Zozan ja hänen siskonsa lupaavat kasvattaa pikku-Rojbinista feministin. Tässä feministiperheessä on viisi tytärtä ja yksi poika - hän on ammatiltaan gynekologi, joten siskojen vaikutus näkyy ammatinvalinnassa.

Seurasin vappumarssia Istanbulissa. Siellä tuli oma nuoruus mieleen, kun katseli kylttejä ja kuunteli musiikkia. Marssijat kantoivat mm. Mao Tse Tungin kuvia. Laitan pian kuvan juhlasta ja muualtakin blogiini.

Matkustin Istanbulista Ankaraan junalla, eikä juna muistuttanut ollenkaan Yilmaz Güneyn Yol-elokuvan junaa. Ankara ei ole kiinnostava paikka mutta niille, jotka matkustavat Istanbuliin, suosittelen pikavisiittiä Ankaraan ihan junamatkan takia. Yöjuna lähti Haydarpasan asemalta kello 22.30 (mutta junaan pääsi lähes tunti ennen lähtöä), se saapui Ankaraan kello kahdeksan aamulla. Matkalla voi nauttia maisemista, hytin lämpimästä vedestä ja kännykän lataamisesta ilman sähkökatkoja.