Vastaan lyhyesti Laurin kommenttiin siitä, että kurdin kielen asema olisi nykyään parempi kuin aiemmin. Laurihan totesi 5.10.06:

"Kurdiongelma on ratkaistava, mutta aseet eivät siinä auta. PKK ja sen tukijat sanovat, ettei 1999-2004 Turkissa tapahtunut kehitystä. Väite on sikäli mielenkiintoinen, että maassa on vuoden 1999 jälkeen sallittu vähemmistökielten opettaminen yksitysisissä opistoissa (toki olen tietoinen siinä esiintyneistä ongelmista)."

Turkin lakiin tehdyt muutokset ovat aivan pinnallisia. Käytännössä ainoa ero entiseen tilanteeseen on se, että nykyään Turkissa myönnetään, että kurdin kieli on olemassa.

Turkin on allekirjoitettava YK:n lasten oikeuksien julistus kokonaisuudessaan, ja toimittava sen mukaan, kuten muutkin sopimuksen allekirjoittaneet maat.

"Sankarimatkailijan Kaakkois-Turkissa" on kappale kurdin kielestä, ja linkkejä, joista saa lisätietoja. En kopioi näitä tietoja tähän, mutta otan mielelläni vastaan kommentteja aiheesta.

Asiasta kiinnostuneiden kannattaa tutustua kielitieteilijä Tove Skuttnab-Kankaan tuotantoon. Hän on kielellisen monimuotoisuuden puolustaja, joka vertaa usein kielten rikkautta luonnon monimuotoisuuteen. Niillä alueilla, joilla on paljon eläin- ja kasvilajeja, on yleensä myös paljon kieliä.

Tove toimii aktiivisesti Terra Lingua -järjestössä, jonka kotisivut ovat tässä:

http://www.terralingua.org