Turkki tehostaa EU-jäsenyyspyrkimyksiään näkemyksellä, että Turkki on silta Euroopan ja islamilaisen maailman välillä. Myös komissaari Olli Rehn puhui tästä jälleen tällä viikolla käydessään Ankarassa sen kunniaksi, että Turkin virallisia jäsenyysneuvotteluja on käyty vuosi.

Haluaisin saada lisää tietoja siitä, miten Turkki toimii siltana EU:n ja muslimimaailman välillä. Mihin maihin Turkilla on hyvät suhteet? Lähi-idän maista vain Israeliin. Naapurimaistaan Turkilla on huonot välit kaikkiin muihin maihin paitsi Iraniin, eikä niitäkään yhdistä muu kuin yhteinen pyrkimys estää kurdivaltion syntyminen Pohjois-Irakiin.

Minusta Turkki ei ole yhdistävä silta EU:n ja muslimimaailman välillä vaan pikemminkin pommikoneen kiitorata.

Tässä näyte turkkilaisesta uhosta, jolla ei rakenneta yhteistyötä ainakaan Euroopan suuntaan. Viesti on Ümit Meneksen puoli neljältä yöllä kirjoitettu kommentti blogissani 26.9. olleeseen kirjeeseen Erkki Tuomiojalle. Meneksen viesti on siellä kokonaisuudessaan kiinnostuneiden luettavissa:

umit menekse

27.09.2006 - 03:22


Jos turkin istuva pääministeri ei olisi Erdogan ja hallituksen enemmistö ei olis AKP puolueella, turkki olisi jo hyökännyt kandil vuorille ( irakissa). Ai miksikö? Kandil vuoret, jossa PKK terroristi järjestö pitää päämajaa ja kouluttavat terroristeja, jotka tulevat turkkiin ja räjäyttävät pommejaan. Turkki olisi tuhonnu PKK kauan sitten, mutta harmi kun se hyppii/tanssii amerikan ja euroopan pillin mukaan.