Parin viikon kuluttua LIKEn sankarimatkailijoiden matkaoppaiden sarjassa ilmestyy kirjoittamani Kaakkois-Turkin matkaopas. Turkissa asiat muuttuvat niin nopeasti, että päätin avata blogiini vielä yhden uuden kategorian: matkaoppaan päivityksiä. Tämä eroaa "Matkustaminen Turkissa" -kategorian jutuista niin, että siinä on omia matkakokemuksiani, tässä on käytännöllisiä vinkkejä.

Parin viime kuukauden aikana, newrozin jälkeen, Turkin tilanne on kiristynyt huolestuttavasti. Viimeksi eilen (15.6.06) Istanbulissa (Eminönussa) räjähti pommi, neljä ihmistä loukkaantui. Pommi oli laitettu roskikseen. Kuten kirjoitin viime maaliskuussa tässä blogissani: älä dyykkaa roskia Turkissa!

Liiran kurssi on laskenut rajusti viime viikkojen aikana pysyttyään sitä ennen vakaana niin kauan kuin EU:n vaatimat uudistukset Turkissa etenivät hyvin.

Tässä vaiheessa matkaoppaan teksti oli jo editoitu. Päätimme kustannustoimittajan kanssa, että kirjaan ei lisätä kappaleita, jossa arvioidaan Diyarbakirin mellakoita (niissä kuoli noin kaksikymmentä ihmistä) ja muita viime aikaisia tapahtumia. Toivottavasti tilanne kääntyy paremmaksi ja uudistukset jatkuvat!