Joidenkin kommentoijien mielestä kurdin kielen asemassa on tapahtunut parannuksia Turkissa. Siinä mielessä tämä pitää paikkansa, että nykyään siellä myönnetään, että kurdin kieli on olemassa. Mutta tämä ei tietenkään ole riittävää. Kurdien tavoitteena on kurdille Turkissa suunnilleen sama asema kuin ruotsinkielellä Suomessa, joten kaukana ollaan päämäärästä.

Kurdinkielisistä televisioasemista voin sanoa lyhyesti, että satelliittitelevisiot ovat suosittuja Turkissa, mutta niiden seuraaminen ei ole laillista. Ohjelmat lähetetään Turkin ulkopuolelta, Tanskasta ja Irakista.

Turkki on tehnyt kaikkensa sulkeakseen Roj-TV:n. DTP:n pormestareille vaaditaan pitkiä vankeustuomioita, koska he lähettivät kirjeen Tanskan pääministerille ja pyysivät, ettei Tanska sulje Roj-TV:tä.

Ibrahim Tatlises saa laulaa pari kurdinkielistä laulua televisiossa, mutta kun diyarbakirilainen paikallistelevisio Gün-TV hakee lupaa kurdinkielisten ohjelmien lähettämiseen, RTUK:n (sensuurivirasto) kanta on hyvin nihkeä. Varsinkin silloin kun Gün-TV haluaa lähettää kurdinkielen opetusohjelmia. Hakemusten käsittelyajat ovat pitkiä, kielteisen päätöksen saaminen voi viedä puolikin vuotta vaikka sen sisältö on samanlainen kuin edellisen päätöksen.

Tässä on kurditelevisioiden nettisivut, kaikista löytyy tietoja myös englanniksi:

Roj-TV: http://www.roj.tv

Kurdistan TV: http://kurdistantv.net

Kurd-Sat: http://www.kurdsat.tv/Kurdish.aspx (tämä aukeaa todella hitaasti)

Kirjoittamani Roj-TV:tä käsittelevä artikkeli "Kurdish TV is testing the limits of freedom of expression" löytyy kurdishmedia.com:ista tästä:

http://www.kurdmedia.com/articles.asp?id=11481