Blogiini on tullut nimettömiä viestejä, joissa viitataan seitsemän kylävahdin ampumiseen Sirnakissa. Turkin armeijaa lähteenään käyttävät tiedotusvälineet ovat leimanneet tämän iskun PKK:n tekemäksi, paneutumatta asiaan riittävästi. PKK kiistää tehneensä tämän iskun. Asiasta löytyy saksaksi tietoa tästä.

Hevallo kirjoittaa asiasta 1.10.2007, hänen postauksensa löytyy tästä. Lukekaa myös jutut, joihin postauksessa on linkki. Asiasta tulee varmaankin lisätietoa lähipäivinä. Itse olen sitä mieltä, että asian tutkimiseksi tarvitaan riippumaton kansainvälinen tutkijaryhmä. Pitäisi myös tutkia monia muita poikkeustila-alueella tapahtuneita pommi-iskuja, joista TSK syyttää PKK:ta ja joita PKK pitää armeijan provokaatioina, jotka on lavastettu näyttämään PKK:n tekemiltä.

Olen ollut matkalla, enkä ole seurannut internetiä viime aikoina, joten en tunne tätä asiaa. Se täytyy kuitenkin pitää mielessä, että kylävahdit eivät ole siviilejä, vaan armeijan aseistamia ja palkkaamia puolisotilaallisia joukkoja. TSK kohtelee heitä kuitenkin huonommin kuin varsinaisia sotilaita.

Kylävahtien ja heidän omaistensa kuolema on yhtä valitettava ja turha asia kuin kurdisissien ja turkkilaisten sotilaidenkin kuolemat viime aikaisissa taisteluissa. Kaakkois-Turkkiin on löydettävä poliittinen ratkaisu, johon kuuluu myös kylävahtijärjestelmän lakkauttaminen, siten että heidän tekemänsä rikokset selvitetään. Tätä varten tarvitaan totuus- ja sovintokomissio. Ensimmäinen askel kohti rauhaa on aselepo, joka pitää aloittaa välittömästi.

Nimettömien viestien lähettäjille tiedoksi, että olette säälittäviä, kun ette kehtaa esiintyä omalla nimellänne.